Vezi dincolo de limite

Exist


Un mic pui de om incepea sa se dezvolte in prima sa locuinta: o incapere initial spatioasa, poate mult prea mare pentru el, care insa parea a se micsora cu fiecare zi petrecuta intre acei pereti de culoarea sangelui sanatos, in care mobila avea chiar si elemente simetrice. Micuta fiinta era singura care se bucura de toata acea camera, dar si-ar fi dorit foarte mult un prieten, un partener de joaca. Auzea mereu o melodie compusa din doua batai…mai puternica decat dorinta de a avea un prieten era cea de a ajunge candva sa fredoneze si el acel ritm vital. Inocenta sa a disparut o data cu aparitia unui obiect strain acelei camere insufletite numai de prezenta micului baietel. O agitatie, o furtuna asemanatoare celei care isi joaca rolul pe mare involburata, un fenomen care a produs confuzia in acea farama de creier care isi schita chiar atunci conturul. Oare gresise cu ceva, acolo, in acel loc atat de departat de lume? Alerga cu bratele lui in miniatura printre acele mobile, tipand ‘Vreau sa exist!’, dar parea ca nimeni nu il poate auzi. Dintr-odata, s-a mutat intr-o alta parte a existentei. O gradina cu flori, boboci luptand sa isi prelungeasca perioada copilariei, iarba cruda si parfumata, copaci zambind si un soare care discuta cu albastrul senin al cerului, la o ceasca de cafea. Privea totul prin gardul de lemn maroniu, avand o senzatie ca poate pluti, iar la intalnirea cu un om inalt si batran a observat ca are puterea de a vorbi, intrebandu-l ce fel de masina l-a adus in fata acelei gradini. Drept raspuns, batranul i-a spus: “Mama ta te-a trimis la mine, inainte de a-ti indeplini misiunea in acea lume, crezand ca tu nu ai dreptul la viata.” Acum, continuarea v-o puteti imagina, gandindu-va ce e in inimioara unui bebelus avortat.

Manifest


Anul 2014 se anunta a fi unul al frumusetii iesite din tipare. Ca dovada, specialistii in machiaj au impus deja un trend surprinzator: dermatograful alb. Ceanume a inspirat acest trend? Dorinta de a transforma femeia intr-o aparitie suava, angelica si misterioasa. Aceasta ar fi explicatia teoretica. In practica, s-a descoperit ca dermatograful de culoare alba are darul de a pune extraordinar de bine in evidenta culoarea ochilor, ducand la un plus de expresivitate.Noul trend si-a aflat consacrarea in cadrul celebrului festival New York Fashion Week, colectia primavara 2014.


Altazurra - make-up artistii acestui brand nu s-au limitat la dermatograful alb, ci au introdus si fardul de pleoape de culoare alba. Creionul alb a subliniat doar conturul superior al ochilor. Pleoapele au fost apoi acoperite cu fard alb, cu o vaga tenta albastruie, ceea ce a evidentiat culoarea ochiului. S-a utilizat fond de ten in nuanta deschisa pentru un aer angelic. Blush-ul a lipsit. In schimb, buzele carnoase au fost puse in valoare cu ajutorul unui ruj rosu intens, obtinandu-se un contrast provocator intre "cumintenia" tenului alb si "obraznicia" buzelor numai bune de sarutat. Brandul Kate Spade si-a asumat noul trend intr-un stil propriu. Conturul alb s-a combinat cu un contur negru, rezultand o privire extrem de intensa, patrunzatoare si cam patimasa. In partea superioara a ochilor s-au folosit dermatograf negru, tus negru si rimel negru pentru volum, aplicat pe gene false. Pe pleoape s-a folosit un fard albastru foarte deschis. Dar conturul inferior al ochilor s-a realizat cu dermatograf alb. S-a folosit un blush discret, roz deschis, in timp ce pe buze s-a aplicat un ruj stralucitor trandafiriu. Brandul Rodarte a strecurat dermatograful alb in cadrul unui machiaj cu contur negru, puternic. Manechinele au beneficiat de un dublu contur: pentru partea superioara a conturului s-a folosit dermatograf negru. Pentru partea inferioara, s-a folosit dermatograf alb. In rest, machiajul a fost simplu: un strop de blush in culoarea piersicii si un gloss de buze in varianta nude. Zac Posen. Pentru conturul ochilor s-a folosit dermatograful alb, insa pe gene s-au aplicat mai multe straturi de rimel negru. Pentru pleoape s-a folosit fard argintiu, discret, intensitatea privirii fiind asigurata cu ajutorul tusului negru aplicat in strat gros deasupra conturului superior al ochilor. Machiajul obrajilor si al buzelor s-a realizat cu nuante nude. Brandul Threeasfour a simplificat lucrurile. Pe pleoape s-a aplicat un strat subtire de fard alb cu tenta argintie; conturul superior al ochilor a fost realizat cu ajutorul dermatografului alb, in timp ce conturul inferior a fost subliniat cu dermatograful negru. S-a aplicat rimel negru atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare. Fondul de ten deschis la culoare a intregit impresia unui chip angelic. A lipsit cu desavarsire blush-ul, in timp buzele au fost marcate cu ajutorul unui ruj in culoarea caisei. Noul trend in materie de machiaj a facut furori pe catwalk-ul american. Dermatograful alb a fost vedeta festivalului de moda amintit. Totusi, el nu poate fi inclus in machiajul de zi cu zi. Se potriveste doar in ocazii speciale.